What happened in…quarantine time?

BOOK EDITION

Здравейте, приятели!

В момента преживяваме нещо, което до сега не ни се е случвало. Пандемия, която затвори по домовете си много хора, накара света да се страхува – за здравето си, за бъдещето си. Но не за това искам да говоря сега. По-скоро искам да изразя своята съпричастност и да помогна по скромен начин. Този блог пост е за любими книги, които ще помогнат на самочувствието, психическата устойчивост и не на последно място ще мотивират хората. Това са книги, които са помогнали на мен, затова реших да ги споделя.

“100 начина да промениш живота си” – Лариса Парфентиева

Има много книги, които ни разказват страхотни истории на хора, които успешно са променили живота си. Тази книга е различна с това, че е написана на изключително разбираем език. Докато чета други подобни книги понякога изпитвам чувство на вина, че не съм направила “това” или подобрила “онова”. А тук авторката разказва как тя самата е успяла да преобърне живота си, откъде е намерила сила за това, как е успяла да се реализира. Аз лично почувствах подкрепа и мотивация докато я четях. Надявам се да помогне и на вас.

“Излекувай сърцето си” – Луиз Хей, Дейвид Кеслър

Тази книга ще помогне да преодолеете загуба на нещо ценно – здраве, работа, живот. Тази книга ни разказва, че страдието не е нещо задължително след такава загуба. Ще ни помогне да приемаме неочакваните обстоятелства по-лесно. Авторката е известна в цял свят като духовен лечител и има цяла поредица книги с такава тематика. Тя е написла също – ” Излекувай живота си”, “Излекувай тялото си”, “Силата е в теб” и т.н. Бих прочела и другите ѝ книги.

“Майната му! Да го направим!” – Ричард Брансън

Не знам откъде да започна. Самото име на автора говори доста красноречиво. Човек, който притежава собствен остров, бизнес за милиарди, ексцентричност и свободен дух. Да, има какво да научим от него!

“Въпреки всичко” – Питър Сейдж

Питър Сейдж е предприемач и презентатор, който обаче има лошата съдба да бъде осъден на 6 месеца затвор за неуважение към съда. Книгата представлява писма, които той изпраща от затвора към своите коучинг групи. Вместо да изпада в депресивни състояние и отчаяние, той вижда възможност да научи ценни неща от ежедневните си сбъсъци с останалите затворници. Книгата е с цел да ни покаже, че каквото и да ни се случва трябва първо да видим позитивните страни.

“Неограничената власт или изкуството да владеем себе си” – Антъни Робинс

Преди време получих препоръка за тази книга от една влогърка и реших веднага да си я взема. Книгата се чете бавно, не на един дъх, защото има доста практически задачи. Тя е за хората, които търсят методи и си задават въпроса “Как?”. Тя е малко по-различна от книгите, които предпочитам, но е страшно полезна. Антъни Робинс не говори празни приказки , а ни учи как всъщност да имаме контрол над себе.

“Да прецакаш Дявола” – Наполеон Хил

Най-вероятно много от вас са чели или поне чували вече тази книга. Това е моята любима книга и един от любимите ми автори. Тази книга е дръзка, а преди време са я смятали за скандална. Но тя дава право в лицето ни много отговори, които всъщност не искаме да знаем. Отваря ни очите, спира коловоза на живота ни и ни предизвиква.

Това е моята поредица от любими книги, които да прочетем в този труден момент. Всяка една от тях предизвика в мен емоции и ме заинтригува. Надявам се да бъда полезна. Ще се радвам да дадете мнение за тях или за други книги от същата тематика.

Останете вкъщи, останете здрави!

До скоро,

К.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s