Какво използвам за добре оформени вежди?

Здравей,

Темата за веждите е много деликатна, понеже всеки има различна форма, цвят и разбиране за това как да изглеждат. Има различни трикове, има доста видеа от професионалисти. Аз не съм професионален гримьор, но мога да ти кажа какво използвам за ежедневна и естествена визия и с какво ми е най-удобно и лесно. Дори самата аз останах учудена от тези продукти, защото ми изглеждаха супер трудни за използване. Мислех, че изобщо няма да мога да се справя. Оказа се, че е супер лесно, бързо и за непрофесионалисти като мен.

1. Сенки за вежди.

Сенките за вежди са ми добър приятел от дълго време. В продължение на години съм използвала само това. Защо? Защото те попълват веждите и “седят” супер естествено. А пък се нанася бързо (аз винаги бързам). Ако объркаш нещо се изтрива лесно. Имам два любими варианта. L’oreal Paris Brow Artist Genius Kit (светлия вариант) и Essence Eyebrow Stylist Set (по-тъмния вариант).

Много ми харесва, че в сета на L’oreal има четка за разресване и малка пинсета, коята аз използвам откакто си купих сета. Влюбена съм в нея, много е удобна и успява да улови и най-малките косъмчета. Наличието на огледало също прави сета на L’oreal мой любимец. Доста ми е удобен за пътувания. Трябва да спомена, че в сета има и гел или помада (не знам какво трябва да е), но аз не го използвам. Много ми е трудно с него и не ми харесва. Сплъстява се и не изглежда добре на моите вежди. Но това го преживявам.

Сета на Essence може да видиш тук, защото моят е от доста дълго време и вече не изглежда добре. Предимството е, че в сета има два цвята и можеш да постигнеш добър естествен ефект.

2. Спирала за вежди

Много дълго отричах всичко друго на пазара и не смеех да пробвам друго. Но видях спирала за вежди на NYX и реших, че ще рискувам. Всъщност как се реших? Еми когато бях за последно в Италия, влязох в Sephora да разгледам и там една от гримьорките ми показа спирала за вежди на Benefit (чувала съм доста добри отзиви) и я нанесе на веждите ми. Много ми хареса, но не знаех дали ще мога сама да го направя, затова и не исках да дам толкова пари. НО след това видях варианта на NYX Tinted Brow Mascara в LILLY Drogerie и реших да опитам с нея. И се изненадах супер много, аз успявах да я нанеса и то доста добре (може би заради самата четка), и става естествено (много пъти го повтарям, но за мен това е едно от най-важните неща в грима). Също така открих, че мога първо да нанеса сенките за вежди и след това със спиралата да довърша оформянето. Получава се перфектно за вечерен грим или ако искаш просто веждите да са по-подчертани.

3. Помада за вежди

Ето това е нещото, което мислех, че никога няма да използвам за ежедневен грим. Ако спиралата за вежди беше напредък за мен, то това е направо скок в космоса. Защо ми изглеждаше супер трудно нанасянето на помада? Защото тя очертава доста добре веждите и мислех, че никога няма да направя и двете вежди перфектни с такова нещо. Видях в една аптека, че се е появила помадата L’oreal Paradise и имаше тестер, койтo не беше пробван досега. Това беше моята възможност да разбера дали ще успея да нанеса този продукт. И бях смаяна. Беше толко лесно и след това веждите не само, че изглеждаха еднакви, но и много ми хареса резултатa! Трябва малко количесто от продукта, за да може да се разнесе и оформи веждата. Опаковката на помадата е много красива и луксозна. Беше любов от пръв поглед! 🙂

А ти какво използваш? Би ли споделил твоите любимци?

До скоро,

К.

Advertisement

One thought on “Какво използвам за добре оформени вежди?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s