Фестивал на здравето

Здравей,

Днес искам да ти разкажа за един фестивал (Фестивал Зимна Приказка) – фестивал на здравето. Той се проведе на 20/21 Януари, а главен организатор е Албена Тонкин. Тя е основател на сайта zdravei.org .

Локация на събитието беше Интер Експо Център. Мисля, че организацията беше на необходимото ниво. Посетителите избираха между часове по спорт, интересни лекции, полезни работилнички, мастър кулинарни класове и много игри. Имам само една забележка към организацията на работилничките – имаше страшно много желаещи, но много малко места. И може би трябваше да се отдели по-голямо пространство за тях.

Аз реших първо да посетя часа по йога от 10:30 с Мими Дончева от homeyoga.bg. Признавам, отдавна не бях ходила на йога и не бях в най-добрата си форма, но ми хареса. Не беше прекалено натоварваща, а даже ме отпусна и ме зареди с енергия.

Главната зала на фестивала беше под номер 3, там се намираха щандовете на фирмите, които участваха. Беше страхотно. Имаше големи брандове, както и по-малки, но със страхотни продукти. Хората на щандовете бяха отзивчиви и усмихнати и обясняваха с голямо удоволствие за своя бранд и мисия.

За мен беше много полезно, защото доста се интересувам от здравословен начин на живот, здравословни продукти, здравословни практики и навици… Запознах се с нови продукти, а също така успях да закупя вече любими с отстъпка, която важеше за дните на фестивала.

Тук искам да изброя фирмите, които ми направиха впечатление и ще дам кординати:

  • Roobar ме спечелиха с уникалните си бисквитки Kookie Cat ( любима – шоколадови парченца ванилия) ТУК ;
  • Quin Bite сурово барче (най-най любимото с кокос) ТУК;
  • Verde чай – много отдавна знам за този бранд, но досега не бях обръщала внимание на това, че в тях има около 40% джинджифил. Имат страхотен вкус и са супер полезни. Действат ми енергизиращо (особено този с мента) ТУК ;
  • Frudada – един любим за мен бранд. Много ми харесват смутитата, винаги когато забравя да си направя у дома, мога да се доверя на тях. А на фестивала опитах за първи път сладоледа им. Страхотно е, че ще има здравословна алтернатива на този, така изкушаващ десерт ТУК ;
  • COCOFina – нов бранд за мен, но моментално ме грабна. Бих използвала повечето продукти. Със сигурност ще си купя кокосовото масло ( без аромат), защото много използвам такова ( най-вече за готвене и за козметични процедури), както и кокосовата паста (въглен) за избелване за зъби ( мисля, че все още я няма в сайта) ТУК ;
  • Гурменица – интересен бранд с интересен вкус. Ако посетите сайта им, ще разберете много по-добре за философията и продуктите. Само ще кажа, че една хапка от вълшебното Малиджано и веднага си купих цяло бурканче.
  • Златен мед – вкусен, много полезен, със загряващо и антибактериално действие. Съдържанието е доста интересно: мед, джинджифил, черен пипер, куркума и кокосов крем ТУК;
  • Pasta Sotelli – сертифицирани продукти без ГМО и без глутен. По принцип не търся задължително безглутенови продукти, защото нямам непоносимост. Просто ме впечатли изчистения им състав. Вече ги изпробвах и мога да гарантирам за вкуса ТУК;
  • ZAO Bulgaria – последна, но не и на последно място. Натурална декоративна козметика, която впечатлява още с бамбуковата си опаковка. Сертифицирана от Ecocert, тя е с грижа към кожата и околната среда. Ще имам отделен пост за нея с повече информация. А сайтът е ТУК.

Честно казано се чувствах като малко дете в сладкарница. Толкова много интересни и вкусни неща на едно място и искаш да видиш, разбереш, опиташ…всичко!

Ще продължа да следя сайта ( zdravei.org) за още такива събития, семинари и т.н. Научих нови неща и се забавлявах.

Може да видите влог от събитието: https://youtu.be/7qWtTpmwaCI

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s