Здравей, лято!

Това е една история за октопод на скара и слънчеви усмивки.

Лятото вече официално е тук и ние с Тишо отбелязахме това с посещение на южната ни съседка.

Избрахме известната дестинация сред българите – Неа Перамос. Там се намират едни от любимите ни плажчета. Още в събота сутрин в 10:00 бяхме заели местата си на плажа без да се страхуваме от прогнозата за времето (даваха го да превали).
Няма как да не скрия възхищението си от “Peponi beach”! Страхотна атмосфера, чист плаж, хостеса, която ни посрещна на български. Единственият минус е, че менюто е доста бедно откъм храна.

Защо това е история за октопод на скара ще питате…защото ние с Тишо си имаме нещо като традиция. Когато сме в Гърция задължително поръчваме октопод на скара. Просто го приготвят божествено (в повечето случай). Не изпускаме да опитаме и тарама (хайвер).
Запазихме си едно малко и уютно апартаментче чрез airbnb в Кавала и след като дъждът ни изгони категорично от плажа се настанихме в него.
Разходихме се из Кавала и първоначално бяхме малко разочаровани от крайбрежната улица (очаквахме повече заведения и забавления), но след това се консултирах с tripadvisor и бързо си намерихме добро заведение ( Sousouro).
Апартаментът беше доста далече от центъра и се прибирахме почти час след вечеря, но по пътя успяхме да си намерим страхотна сладкарница и хапнахме много вкусен сладолед.

На следващият ден реших да отидем на друг плаж, за който бях чувала добри мнения. Оказа се, че това е първият работен ден за “Riva beach project” и беше много спокоен. Насладихме се на шума на вълните и на слънчевите лъчи. Разбира се използвахме слънцезащита, защото тя е много важна за придобиване на хубав и здравославен тен. Любими са ми олиата и винаги са с поне 30 SPF. Тази година отново се доверихме на Bioderma. Освен, че е за тяло, олиото от серията Photoderm Bronz става за лице и коса.

35001822_207465586546637_43221093074673

Почивка за малко повече от 24 ч – много слънце, малко дъжд, няколко октопода, дълга разходка из Кавала. Това беше нашето приключение. Заредени с настроение и витамин D, чакаме следващото бягство.

До скоро,

К.


dsc0051dsc0048dsc0043dsc0039dsc0091dsc0095dsc0097

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s