Флоренция…за напреднали ! Част 1

Здравейте, пътешественици!

В този пост искам да представя Флоренция и региона Тоскана през моите очи. През изминалата седмица бях за втори път в този красив и романтичен град, което със сигурност не е достатъчно, за да се видят всички прелести на града и околията.

Първият път, когато посетих града, се съсредоточих в най-известните забележителности: Галерия Уфици, Палацо Пити, Градини Боболи, Катедрала Санта Мария дел Фиоре, Санта Мария Новела, Баптистерий Сан Джовани Батиста, Понте Векио и др. Най-впечатляващи от тях за мен са “Градини Боболи”, както и гледката от купола на най-голямата катедрала – “Санта Мария дел Фиоре”.

Когато отидеш за втори път там, имаш време за повече неща. Имаш време да се насладиш на улиците, гледките, хората, ресторантите и кафетериите. Все едно ставаш част от хората, които живеят там и успяваш да уловиш настроенията им.

Искам да започна с хотела, в който бяхме настанени, защото беше уникален. С много добро обслужване, удобна локаци, с типично обзавеждане и архитектура.

DSCF7835DSCF7841

DSCF7843_1509985161150

 

Хотелът се казва Montebello Splendid.

 

DSCF7865

Влюбена съм в архитектурата на сградите и стила на хотелите и ресторантите. Мисля, че в предишен живот съм живяла там. Казват, че това е една от ренесансовите столици – толкова внушаващи постройки и китни малки улички.

А храната……….

Опитвах най-вкусната храна в рамките на тези 4 дни. И не! Не преувеличавам!

Предполагам, че италианската храна е любима на доста голяма част от хората. Ресторантът, който посетих за първото ми хапване там е Mozzarella Bar Obica. Разбира се, моцарелата им е божествена. 🙂 Много ми харесва как винаги питат дали искаш кафе след обилния обяд, а дори и след вечеря.

Ресторантите, които посетих през престоя ми там са: Ресторант Caffe Italiano ( удобна локация и уникално вкусно телешко); Ресторант Buca di’Sant Antonio в Lucca (задължителен, ако посещавате това малко, китно градче); Ресторант Olio ( останах със смесени чувства, поради едно много лошо на вкус ризото); Ресторант Castello (гурме ресторант с много високо ниво, достоен като за финал).

 

 

 

Следва продължение…… Част 2

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s